X
Nieuwsbrief
Search Site

 Tijdens de SALE versturen we binnen 2 werkdagen  | BE € 7,50 NL € 3,50 | More shipping info? Click here 

15-minuten-traktatie!

 

super snelle traktatie 15 minuten traktatie

 

Iedere moeder kent het. Je kindje is jarig, gaat weg bij crèche of opvang en er wordt afscheid genomen. Trakteren hoort erbij. En dus doe je je best als moeder zodat jouw schatje met een heerlijke traktatie voor de dag komt.

Ik ben normaal erg van gezond en biologisch. Fruit in plaats van snoep, noten in plaats van chips en bio in plaats van plof. Maar dat is niet bepaalt de standaard bij ons op school. De vorige traktatie was dan ook een enorme teleurstelling toen bleek dat de meeste kindjes niet van kiwi's, mandarijntjes of ander fruit houden. Toen de meeste fruitstokjes dan ook vol in de prullenbak verdwenen en Nora met een heel verdrietig gezichtje zei: "de kindjes vinden mijn traktatie niet zo lekker mama", brak mijn moederhart.

Het vlees is zwak als het om je kind gaat toch? Zo bleek ook nu. Razendsnel gooide ik mijn bio-groenpoep-principes overboord en nam me het volgende voor: Volgende keer ook voor mijn lieve schat een super traktatie, mierzoet en kleurig snoepgoed met vooral E- nummers (voor deze ene keer).  Maar ja dan kom je als snel op het volgende punt: wat gaan we dan trakteren?Deze moeder heeft even geen tijd voor super sjieke popcakes en cupcakes met marsepeinen figuren. Na enig speurwerk op Pinterest kwam ik het volgende recept tegen.  Het recept heeft alle ingrediënten van een goede traktatie: zoet, kleurig en e-nummers en is bovenal vooral gemakkelijk en heel snel klaar.

Popcorn met Witte Chocolade en Spikkels!

Je hebt het volgende nodig:

1. Kartonnen bekertjes 2. Zoute popcorn 3. Witte chocolade (smeltchocolade is in bakjes van dr.Oetker te koop voor écht luie moeders zoals ik). 4. Spikkels of mini M&M's. 5. Parapluutjes of vlaggetjes

Doe de popcorn in een grote mengkom en meng de gesmolten chocolade er doorheen. Strooi de spikkels er overheen (werk snel anders plakken de spikkels niet aan de chocolade) en zet 10 min koud weg. Verdeel daarna in de bekertjes.

Je begrijpt hoe meer chocolade hoe lekkerder. Ik ben matig geweest zodat ik mezelf toch nog recht kon aankijken.

Geef een reactie